Ansamblul Cununa Timișului din Ghiroda

Ansamblul Cununa Timișului din Ghiroda

Un ansamblu tanar si de perspectiva. Am pornit la drum in februarie 2008. In acea vreme eram fara pic de experienta intr-ale dansului popular, dar avandu-i alaturi pe minunatii Brandusa si Nicolae Stanescu, am crescut in ochii lumii intr-un mod nemaipomenit.

Am avut nevoie doar de un impuls din partea coregrafilor pentru a ne urni din loc si asa am inceput sa dansam.

Toti cei care suntem implicati in aceste activitati iubim jocul si portul strabun. Facem totul din dragostea si din placerea de a dansa.

Lunile au trecut, noi am repetat zi de zi si iata ca a venit momentul adevarului. Primul nostru spectacol a avut loc la Ghiroda in cea dintai zi a rugii. Este adevarat, publicul a fost „de-al casei”, dar am facut o figura frumoasa.

A venit vremea si pentru primul concurs: Lada cu Zestre. Fiind la inceput, am participat la categoria „Ansamblu debutant” si am lasat o impresie foarte buna ocupand locul I in 2008.

Anul urmator, la acelasi concurs, am urcat pe scena mai maturi si cu o experienta artistica mai bogata. Avand in spate sprijinul domnului primar Vasile Dorel Cadariu, cu noi dansuri pregatite de „Dusa” si „Laita” Stanescu si un obicei strabun pus in scena de profesorul Emilian Dumitru, am impresionat din nou de data aceasta luand locul I dupa Ansamblul „Ghiocelul” din Giroc care au luat Marele Premiu.

Inca un an, inca un concurs, inca un premiu. Dar de data aceasta am intrat cu mai multe suite de dansuri si cu inca un obicei strabun, iar premiul mult asteptat, Marele Premiu al concursului „Lada cu Zestre” a venit la Ghiroda.

Vom continua sa invatam si sa dansam cat mai frumos si mai spectaculos pentru publicul iubitor de dans popular.