Ansamblul Hora Belințului

Ansamblul Hora Belințului

Constituit in noiembrie 2006, ansamblul de cantece si dansuri „Hora Belintului ” are in componenta, 16 de perechi de dansatori , 8 solisti instrumentisti : profesor Costi Lucian – saxofon si clarinet , profesor Galea Septimiu-saxofon,Sebastian Subtire-saxofon,Balla Adrian- vioara ,Sarca Cristian-taragot,Magiaru Daian -saxofon, Curtu Razvan – orga electronica , Cutuna Mihai-acordeon si 3 solisti vocali : Draghicescu Maria ,Tomoni Cristian si Stefanescu Mirabela . Continuitatea ansamblului consta in cele 12 perechi de la grupa de copii care la randul lor au in repertoriu 2 suite de dansuri populare.

Ansamblul are in repertoriu suite de dansuri populare din zona de campie si munte a Banatului precum si suite de dansuri populare din alte zone etnofolclorice ale tarii , cum ar fi : din Bihor , Moldova,Oas si de pe Valea Somesului .

De-a lungul timpului a participat la : festivalul judetean de folclor Lada cu Zestre unde a obtinut de fiecare data premii fruntase , festivalurile internationale de folclor desfasurate in tara la Deva , Brasov,Resita, Cluj Napoca, Timisoara , Lugoj si Baile Herculane precum si in strainatate , in Serbia , Franta , Cehia , Bulgaria , Ungaria,Macedonia , Portugalia si Spania.

An de an in preajma sarbatorilor de iarna, membrii ansamblului participa la alaiul colindatorilor atat la Timisoara unde este organizat de CJTimis cat si pe raza comunei Belint.

Activitatea, ansamblului este sprijinita nemijlocit de conducerea Scolii Gimnaziale din Belint prin doamna directoare Pistrui Elena Diana, Consiliul Local si Primaria Comunei Belint prin domnul primar Gheorghe Florin Laza si domnul viceprimar Tirziu Ionel.

Coordonatorii ansamblului sunt profesor Popovici Ioan si profesor Vasi Gheorghita Puiu iar conducerea artistica si coregrafia sunt semnate de Adrian Zimbran.