Ansamblul Semenicul din Reșița

Ansamblul Semenicul din Reșița

Pentru valorificarea pe scara larga si la un nivel superior a valentelor artistice din judetul Caras-Severin, în 10 ianuarie 1969, s-a constituit, pe langa Casa de Cultura din Caransebes, ansamblul folcloric „SEMENICUL”.

Constituit, ca o unitate artistica de sine statatoare, ansamblul folcloric „Semenicul” este compus din dansatori, solisti vocali si instrumentisti care si-au pus talentul lor în slujba artei populare, ducand mai departe stafeta stravechilor traditii ale cantecului si jocului popular.

Acestia sunt, în marea lor majoritate, tineri si tinere de diferite profesii care-si consacra cu pasiune timpul liber, pregatind si prezentand spectacole folclorice de o înalta tinuta artistica, aducandu-si contributia la punerea în valoare a inestimabilului tezaur al creatiei populare din tara noastra.

Orice talent real din judet, care se acomodeaza cu o munca îndarjita, contra cronometru, pentru autoperfectionare, facand si din sarbatori zile de repetitii, face casa buna cu „Semenicul”.

Artistul se educa pe sine si pe altii. Felul în care o face ansamblul „Semenicul”, acasa sau peste hotare, îndreptateste unanimele aprecieri