Nicoleta Anculia

Nicoleta Anculia

Stii, mereu am zis, inca de cand eram mica, muzica e viata mea. Si crede-ma ca este!

Nu trece o zi fara sa ascult muzica sau fara sa cant. Ma simt alt om cand cant- chiar si expresia fetei e alta atunci cand cant- mi-au zis-o si prietenii.

Stii ce e mai dureros- faptul ca traim intr-o lume foarte rea in care pe primul loc sunt interesele si banii. Totul se face pe bani sau pe interes. Eu nu fac asta din interes sau pentru bani: adica eu cant si voi canta atat cat o sa traiesc pentru ca imi place muzica si o fac pentru mine si sufletul meu. Cui ii place ii cant cu mare drag, cui nu asta e… sa-si vada de viata si sa asculte pe cine vrea.

Sunt atatia solisti incat au de unde sa aleaga!

Sunt din Teregova, parintii mei locuiesc acolo, iubesc muzica foarte mult inca de mica- imi placea sa cant la serbari – am o groaza de poze cantand pe scena. Ai mei m-au incurajat cu muzica de cand eram mica- desi scoala era pe primul loc. Imi place sa invat si sa stiu multe lucruri – pentru ca imi place in acelasi timp sa am de a face cu oameni inteligenti, respectuosi, oameni de la care ai ce invata – din pacate lumea muzicii nu e chiar asa cum imi doresc eu.

Am terminat LICEUL PEDAGOGIC din Caransebes – am cantat 5 ani de zile la corul liceului, apoi venind la facultate – “romana –franceza” in Timisoara la Universitatea de Vest- am dat examenul la Scoala Populara de Arte – profesor Carmen Popovici Dumbrava- am iubit-o foarte mult si am tinut foarte mult la ea ca profesoara. Imi este foarte draga si o voi aprecia mereu. Este un bun pedagog. Ea a fost singura care mi-a dat o sansa si m-a ajutat foarte mult. Talentul se si exerseaza, trebuie studiu. Cu ajutorul dansei am fost la tot felul de filmari si la posturile de radio: Radio TM, apoi si la radio Constanta.

Am terminat masteratul in studii europene si relatii internationale in cadrul Universitatii De Vest Timisoara iar acum locuiesc si lucrez in Franta.

Am cateva modele in viata care m-au ajutat si de la care am invatat foarte multe in viata si in muzica. Carmen Popovici – fosta mea profesoara de la Scoala Populara de Arte pe care o iubesc foarte foarte mult si o stimez. Am terminat in anul 2007 canto popular la clasa dansei. Este cea mai buna profesoara din cate scoli am facut eu- ca om si ca profesor!

Ramona Vita, Andreea si Nicoleta Voica- sunt modelele mele sau mai bine zis idolii mei in ceea ce proveste muzica populara.

Imi place deasemenea muzica sarbeasca si cant mereu melodii cu versuri sarbesti de la Lepa Brena, Mile Kitic, Gloria- o cantareata bulgaroaica. Imi face placere sa cant pe la nunti muzica sarbeasca. La orice nunta la care am fost am cantat cel putin o piesa sarbeasca. E o limba dulce- un grai frumos. Imi amintesc ca in facultate am studiat dialectul banatean din banatul sarbesc pentru licenta. De acolo poate mi se trage dragostea asta poate fata de muzica sarbeasca, dar si datorita faptului ca ai mei, cand eram copil, ascultau mereu muzica sarbeasca.