Petrica Miulescu Irimica

Petrica Miulescu Irimica

Petrica Miulescu Irimica s-a nascut in 12 februarie 1960 in satul Parvova, comuna Lapusnicel, judetul Caras-Severin. A debutat in 1978 pe cand era elev la liceul din Orsova cu formatia lui Mihai Stanciu Pitigoi. Tot in adolescenta a obtinut si primele premii la „Festivalul Portilor de Fier” si “Cantec nou in Mehedinti”.

Aduna cantecele din zona de bastina, zona de interferenta intre Valea Almajului si Craina. De-a lungul anilor a colaborat cu ansamblurile folclorice „Doina Cemei” (Baile Herculane), „Danubius” (Drobeta-Turnu Severin), „Semenicul” (Resita) s.a. In anul 1990 a inceput colaborarea cu cunoscuta formatie a lui Sandu Florea impreuna cu care a imprimat si casetele.

In 1994, la invitatia comunitatii romanilor din Sydney, a efectuat un prim turneu de sapte luni in Australia, iar in 1995 a cantat in Germania. In iarna 1997-1998 a fost din nou „ambasadorul” cantecului popular romanesc in Australia.

In repertoriul sau predominante sunt temele de dragoste, dorul de sat si de oameni. Desi traieste la Orsova si-a confirmat fidelitatea fata de folclorul muzical banatean dovada fiind cele patru CD-uri pe care le-a realizat: ,,Iubesc tot ce mi-i pe plac” (2001), Volumul de doine ,,La mormant la tata meu”, (2004), ,,Pentru maica am un dor” (2005) si ,,Am deschis la maica poarta” (2006).

Este de asemenea de remarcat ca si azi canta cu acompaniamentul formatiei , ”Florea” din Armenis condusa de Simion, fiul regretatului Sandu Florea. Artistul sublniaza: ,,Am ramas credincios folclorului autentic din zona mea de bastina pe care o simt mandru ca-1 pot duce in lume ca pe un tezaur ce nu poate fi cantarit in aur, ci numai prin simtirea celor care-l asculta”.