Stana Milu

Stana Milu

M-am nascut in data de 19 mai 1988, in orasul gugulanilor – Caransebes, crescand bineinteles la sat, de unde imi si provin radacinile, mai exact din inima Carasului, de la munte si anume Rusca-Teregova.

Acolo am amintirile cele mai frumoase, cei mai frumosi ani din copilarie sunt clar la sat. La Rusca am mers la gradinita cat si la scoala primara, crescand cu muzica si cu jocul. De mica mi-am dorit sa ma fac cantareata, pe la serbari tot timpul eram pusa sa cant si sa joc. Chiar imi aduc aminte prima mea melodie pe scena, la varsta de 7 ani, prima strofa am recitat-o si abia la a doua mi-a venit si linia melodica in cap. Un moment de care tot timpul mi-am adus aminte.

La varsta de 11 ani, m-am mutat la Resita, urmand Liceul de Arta „Sabin Pauta” si anume oboiul, un instrument de suflat, din lemn cu ancie dubla, pentru ca ceea ce vroiam eu sa fac abia in liceu se putea – canto. Trecand anii, obtinand premii frumoase la Olimpiade nu am mai fost lasata de catre domnii profesori ca sa fac canto, ceea ce vroiam de mica si asa am continuat si liceul tot pe oboi. Terminand studiile, am ajuns in Timisoara, la Facultatea de Muzica, sectia Intrumentala – Oboi insa in paralel am facut si Stiinte Economice, in Resita la „Eftimie Murgu”. Ajungand aici am zis sa incerc sa imi indeplinesc totusi visul pe care il aveam de mica, de a face muzica populara si am mers la Scoala Populara de Arte, la clasa doamnei profesoare Carmen Popovici Dumbrava, careia ii multumesc pentru toate indrumarile date. In acelasi timp am mers si la Ansamblul „Doina Timisului”, ca dansatoare unde sunt si in prezent. Am terminat ambele facultati, chiar ambele masterate si Scoala Populara. Vreau sa le multumesc parintilor pentru sprijinul acodat, pentru ca fara ei nu as fii facut atatea si pentru toata increderea pe care au avut-o in mine.

In final ma bucur ca mi-am indeplinit visul si ma bucur ca am reusit sa fac fericite si implinite multe persoane!!!